Skip to main content

OFFSPRING

Μαργαρίτα Τρίκκα

ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3.12
19:00
Θέατρο Ροές
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 35′
ΗΛΙΚΙΕΣ: 13+

Είναι η εφηβεία μια προβλεπόμενη και προδιαγεγραμμένη εξέγερση ή μια απρόβλεπτη ιεροτελεστία;

Η ομάδα χορού Prolet OCD επιστρέφει με το χορογραφικό έργο “OFFSPRING” για εφηβικό κοινό με αφορμή δύο εμβληματικά έργα, το «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ και την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Πέντε νέα παιδιά αναζητούν την κινητική και σωματική τους ταυτότητα, ενώ βρίσκονται επί σκηνής αντιμέτωποι με μια Μαέστρο. Όσο εκείνη επιμένει να διευθύνει, να οργανώνει και να φροντίζει τόσο η παρέα των εφήβων συγκρούεται, ανακαλύπτει, δοκιμάζει, απορρίπτει, δημιουργώντας τελικά τη δική της ταυτότητα, μια δική της Ιεροτελεστία.

Από τους λαϊκούς χορούς μέχρι την techno και την punk, ο κινητικός κώδικας της παράστασης αγκαλιάζει έθιμα διαφόρων πολιτισμών για το πέρασμα στην ενηλικίωση.

Μέσα από τη δημιουργία εικόνων που θυμίζουν ψηφιακά GIF, το έργο ρίχνει φως στο περίπλοκο και ταυτόχρονα εύθραυστο εφηβικό κόσμο, προσκαλώντας το κοινό να αναγνωρίσει δικά του προσωπικά βιώματα.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΡΙΚΚΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: ΙΣΙΔΩΡΑ ΦΡΕΙΖΕΡ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΒΙΣΙΑΝΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: ΑΝΝΑ ΣΑΠΚΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΥΡΑ ΓΙΔΙΑ
VIDEO / TRAILER: ΜΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΩΗ, ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ, ΧΑΡΑ ΚΟΤΣΑΛΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΛΑΦΡΑΓΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ & PROLET OCD

* ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΓΚΟΡ ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ LEONARD BERNSTEIN.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «OFFSPRING» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μαργαρίτα Τρίκκα

Η Μαργαρίτα Τρίκκα γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1984. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου” και το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως σύμβουλος κίνησης στο θέατρο, συνεργάστηκε με πολλά φεστιβάλ, σκηνοθέτες και θιάσους, όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή (Εναλλακτική Σκηνή), Εθνικό Θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσική Αθηνών, Rafi Music Theater Company, Δ. Μαραμή, Β. Κουκαλάνη, Ε. Φαναριώτη, Κ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Καραγιάννη, Θέατρο Χαλκίδας κ.ά.

Το 2017 ίδρυσε την Prolet OCD dance co. και χορογράφησε 3 έργα που περιόδευσαν σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας και έχει προσκληθεί για Residency στο Lo Studio της Ελβετίας.

Ως performer, συνεργάστηκε με φεστιβάλ και ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη: La Fundicion Bilbao, Masdanza International Contemporary Dance Festival, Athens Video Dance Festival, MIR Festival, Δημήτρια, Bread and Puppet Theater, Chto Delat, Spyros Kouvaras/Synthesis 748, Aerites Dance Company, Stella Spirou Cie, Άρτεμις Λαμπίρη, Αποστολία Παπαδαμάκη, Yelp Dance Company, Αντιγόνη Γύρα & Κινητήρας κ.ά.

Διδάσκει από το 2005 σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και ιστορία του χορού σε σχολές χορού, δραματικές σχολές και κοινωνικούς φορείς: DAN.C.CE, Theatre Of Changes κ.α.

Διεξάγει εργαστήρια σε συνεργασία με το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για γυναίκες στις φυλακές της Θήβας και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.