Το MOVING COLORS είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού για παιδιά και νέους, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019, για 3 ημέρες, στο Θέατρο Ροές.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει το νεανικό κοινό σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο του σύγχρονου χορού και της κίνησης μέσω καινοτόμων παραστάσεων που πυροδοτούν τη φαντασία και το συναίσθημα, αλλά και να εμπλουτίσει την εμπειρία και τα βιώματά τους σε σχέση με την Ορχηστική Τέχνη.

Η συνεργασία και αλληλεπίδραση που έχει διαμορφώσει η Dan.c.ce Unitiva όλα αυτά τα χρόνια με αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, καθώς και με το πανευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves, προτείνει στο ελληνικό νεανικό κοινό –και σε όλη την οικογένεια– έργα νέων, Ελλήνων και ξένων, ανερχόμενων χορογράφων που φέρουν μια φρέσκια και σύγχρονη ματιά, αποκαλύπτοντας νέους κόσμους μέσα από την πραγματικότητα και μέσα από τη φαντασία.

Το Φεστιβάλ δεν παρουσιάζει «παιδικές» παραστάσεις χορού, αλλά έργα σύγχρονου χορού με θεματικές και περιεχόμενο που απευθύνονται κατεξοχήν σε άτομα από 8 έως 20 ετών, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο παιδιά και εφήβους.

Η προσέγγιση του νεανικού κοινού και η ανάπτυξη ενός διαλόγου σήμερα με τους εν δυνάμει θεατές και δημιουργούς του αύριο, αφενός συμβάλλει στην καλλιέργεια και διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας των νέων και αφετέρου παρακινεί τους δημιουργούς να παράγουν έργα που εμπλουτίζουν τη χορευτική σκηνή που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, ένα κομμάτι δημιουργίας που έως σήμερα δεν κατέχει τη βαρύτητα που του αναλογεί.

Έως σήμερα, το MOVING COLORS είναι το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Ελλάδα που απευθύνεται αμιγώς σε νεανικό κοινό.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παιδιά και έφηβοι 13 – 17 ετών.
Ενήλικες όλων των ηλικιών.

ΕΙΣΟΔΟΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλα τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.

MOVING COLORS 2021

Το Διεθνές φεστιβάλ Moving Colors έρχεται ξανά στην πόλη μας με νέες παραστάσεις, επιλεγμένες ειδικά για το εφηβικό μας κοινό. Παραστάσεις που μιλάνε για τον έρωτα, την αιωνιότητα, τον ηρωισμό και την εκρηκτική ενέργεια που κρύβει το ίδιο μας το σώμα.

Για δύο μέρες, στο Θέατρο Ροές, 4 παραστάσεις χορού από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία θα μας ταξιδέψουν μέσα από έντονες παραλλαγές σχημάτων και νοημάτων και θα μας κινήσουν σε έναν κόσμο που πυροδοτεί τη φαντασία μέσα από την πραγματικότητα.

Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, το έργο Gli Amanti του Adriano Bolognino είναι εμπνευσμένο από το επιβλητικό εύρημα των «εραστών» της Πομπηίας – δύο σώματα που αγκαλιάζουν το ένα το άλλο, ενώ o Ο ‘Ηρωας της Σοφίας Μαυραγάνη μας αφηγείται τη δική του ανεξήγητη ιστορία!

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, η βραδιά ξεκινά με το έργο INTRO της Mellina Boubetra. Η ομοφωνία αυτής της γυναικείας τριάδας κινείται συνεχώς μέσα από ακριβείς κινήσεις, εμποτισμένη με φυσικότητα, σε διάλογο με μια ηλεκτρονική μουσική που εξελίσσεται διαρκώς.

Το φεστιβάλ κλείνει με το έργο BEAT “I just wish to feel you”. Τα πάντα στη ζωή υπάρχουν χάρη στα ενεργειακά κύματα. Αυτές οι δονήσεις δημιουργούν τους ρυθμούς που μας οδηγούν και κάνουν την καρδιά μας να χτυπά. Μοιραζόμαστε τον ίδιο ρυθμό, τον ίδιο παλμό, είμαστε συνδεδεμένοι μέσω της κίνησης και της αφής. Τι συμβαίνει όμως όταν το «beat» εξαφανίζεται;

Σας περιμένουμε στο Θέατρο Ροές, 4 και 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30, να ανακαλύψουμε παρέα αυτούς τους κόσμους που με τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο μπορεί να αφηγηθεί ο χορός!